IFS
Az IFS (International Food Standard) szabványt német és francia kereskedelmi vállalatok hozták létre abból a célból, hogy egységes minőségi követelményeket érvényesítsenek a beszállított saját márkás termékekre.
A gyártóknak így különös figyelmet kell fordítaniuk az élelmiszerbiztonsági kérdésekre, ezen belül a HACCP, a higiénia és minőségirányítás előírásaira.
Az ellátó láncon belül a logisztikával foglalkozó cégek is szerezhetnek IFS tanúsítást. 2013- tól IFS audit csak a szabvány legújabb verziója, IFS v6. alapján folytatható le.
Miben segíthetünk Önnek?
- Átvizsgáljuk a vállalkozás tevékenységét, a szabvány által meghatározott követelmények teljesülését.
- Meghatározzuk az eltérésekkel kapcsolatban szükséges intézkedéseket.
- Elkészítjük a rendszer működtetéséhez nlkülözhetetlen élelmiszerbiztonsági és minőségügyi dokumentációkat, eljárásokat, utasításokat.
- Rendszeres képzéssel tudatosítjuk a dolgozókban az élelmiszerbiztonság iránti elkötelezettség fontosságát.
- Belső audit során értékeljük a rendszer hatékonyságát.
- Összességében felkészítjük vállalkozását egy sikeres auditra.
Miért érdemes alkalmazni az IFS szabványt?
- Következetes és átlátható ellenőrzési rendszer a fokozott termékbiztonságért,
- Feltétel a német és francia kereskedelmi vállalatok beszállítóinak,
- Beszállítói auditokat helyettesítheti a tanúsítással,
- Számos területtel foglalkozik (szervezeti felépítés, környezeti előírások, nyomonkövetés stb).
- Hatékonyabb termelési folyamat, gazdaságosabb üzemeltetés, megbízható termék,
- Csökken a reklamáció, pontos nem megfelelőség kezelés
[letoltes:/adat/kep/DSC04252 másolata.JPG|DSC04252 másolata.JPG|139.89 KB|JPG]
- HACCP
- ISO Szabványcsalád
- IFS
- Engedélyeztetés